top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHester Kraaijeveld

Portretten voor op de teampagina van je website? Zo pak je het aan. Lees meer!
Leuk, je hebt nieuwe portretten nodig op de teampagina van jullie website. Maar waar begin je eigenlijk mee. Er zijn een aantal stappen die je kunt zetten zodat het een succes wordt! Lees in mijn nieuwste blog alles over een goede voorbereiding voor een mooi teamoverzicht voor op je website.

Stap 1: de voorbereiding, bepaal vooraf welke uitstraling je wilt hebben. Waar staat je bedrijf voor en wat wil je voor sfeer communiceren, een formele sfeer óf juist een informele sfeer. Als je dit in beeld hebt kun je kijken naar welke uitsnede goed past bij je website. Passen verticale portretten juist meer in het geheel of kies je voor horizontale portretten. Dan kun je kijken naar achtergrond, wat wil je uitstralen? Hoort daar een consistente achtergrond bij (1 achtergrond) of wil je variëren met verschillende achtergronden (diversiteit uitstralen)? Bij enkele medewerkers in het overzicht, brengen verschillende achtergronden dynamiek in het geheel. Bij meerdere portretten (meer dan 10) kun je kiezen voor een vaste achtergrond om zo een consistente uitstraling te bewaken.

Stap 2: de planning,

als eerst is het belangrijk dat alle medewerkers op de hoogte zijn wanneer er gefotografeerd gaat worden. Neem met de fotograaf door hoe je e.e.a. het best kunt organiseren en inplannen. Zorg voor een goede coördinatie. Je kunt bijvoorbeeld voor iedere medewerker 10 minuten inplannen bij de fotograaf. Stuur het overzicht per mail naar alle collega’s en iedereen weet hoe laat hij of zij verwacht wordt bij de fotograaf. Zo verloopt alles lekker soepel en voelt iedereen zich op zijn gemak. Heel belangrijk is namelijk dat bij iedere medewerker zijn of haar karakter goed naar voren komt. Zo wordt het geheel dynamisch en geen eenheidsworst. Als het om een groter aantal medewerkers gaat houd er rekening mee dat er eventueel meerdere dagen ingepland worden.

Stap 3: dag van fotograferen,

als de eerste stappen zoals hierboven omschreven genomen zijn kan het fotograferen beginnen. Alle verwachtingen zijn doorgenomen dus de fotograaf is voorbereid, het portretteren kan beginnen!


Take it easy, zo komt het tot een mooi resultaat.
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page