top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHester Kraaijeveld

Altijd al geïnteresseerd geweest in verhalen en mensen. Lees mijn ervaringen in een notendop.


Als klein kind vond ik het heerlijk om in atlassen de wereld te bekijken. Toen nog onwetend wat nu eigenlijk de wereld precies is, hoe werkt het, wat doet hij en hoe groot is het eigenlijk. Vanaf mijn 20e had ik de mogelijkheid om verder dan Europa te gaan ontdekken. Ik reisde met mijn eerste Nikon camera naar Australië voor een half jaar om daar een onvergetelijke stageperiode te volgen bij een documentaire en journalistiek fotograaf. Ik leerde Australisch Engels en de laid back mentaliteit. Later ontdekte ik Schotland met zijn mysterieuze open weidse vlaktes en de levensgenietende Schotten. Daar in Ballater werkte ik in het kleinste Hilton van de wereld als medewerker van de leisure club. De Schotse delicatesse Haggis heb ik overgeslagen maar de rauwe kant van het land en de mensen maakten mij nieuwsgierig naar meer culturen. In 2006 reisde ik wederom met camera maar nu naar India en Nepal om daar de eerste drie weken van mijn reis ziek te zijn van de cultuurshock. Geuren, kleuren, mensen, afval op straat, armoede, schoonheid en de Ganges in Varanasi brachten mij van de ene in de andere verbazing. Na deze ervaringen besloot ik het roer om te gooien. Tussendoor deze reizen werkte ik bij een grote bank maar kon ik mij niet vinden in de cultuur en werkwijze van het bedrijf. Ik zat voor mijn gevoel klem. Ik besloot het roer om te gooien en nam mijn camera mee en startte mijn opleiding aan de Fotoacademie. Maar vooraf aan deze reis stapte ik bepakt en bezakt, ook dit keer weer met camera, in het warme swingende Caribisch gebied aan boord van de Caribbean Kiss. Een zeilboot die mij bracht naar prachtige baaien en eilandjes in de Noordelijke Atlantisch Oceaan. Ik heb beleefd en genoten op deze reizen van de culturen, verhalen, mensen en hun gewoontes en vooral wat mijn 'reis' zou zijn. In deze periode is mijn passie voor fotografie verder ontwikkeld en ben ik mijn reis gaan vormgeven. Lees mijn ervaringen in de volgende blog! Fijne dag

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page