top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHester Kraaijeveld

Dynamische drieluiksamenwerking

Het is al even geleden maar zoals beloofd hierbij een vijfde informatieve blog! In de afgelopen maanden ben ik nieuwe leuke samenwerkingen aangegaan. Van een bijzonder mooi gelegen Zeeuws landgoed waar ouderenzorg aangeboden wordt tot een onderwijsadvies bureau in het midden van het land.

Fotografie bedrijf bedrijfsfotografie blog dynamische drieluik samenwerking
Dynamische drieluik samenwerking

In de laatste blog heb ik beloofd meer vertellen over mijn huidige foto-opdrachten. Ongeveer 10 jaar geleden maakte ik de overstap van bruidsfotografie naar bedrijfsreportage / zakelijke fotografie. Omdat de markt in bruidsfotografie erg aan het veranderen was en mijn interesse in bedrijfsfotografie groeide was de stap geleidelijk aan gemaakt. Inmiddels fotografeer ik voor verschillende vaste opdrachtgevers zoals bedrijven, scholen en onderwijs gerelateerde instellingen, stichtingen en magazines door heel Nederland.

Vooraf aan een foto-opdracht ontvang ik een briefing met daarin de doelen voor het fotografische beeldmateriaal. Eventueel met betreffend interview als het om ervaringsverhalen gaat. Want mooie teksten worden immers versterkt met doeltreffende beelden en dan is het fijn om de strekking van het verhaal te weten. Eenmaal contact gelegd en afspraken gepland om te kunnen fotograferen op de (bedrijf)locatie probeer ik mijzelf persoonlijk op te stellen. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen. Ik vind het leuk om te weten wie er achter een bedrijf, een organisatie of instelling staat. Er zijn veel verschillende werkplekken, niet één locatie, mens of omgeving is hetzelfde. Het fascineert me om achter het zakelijk portret of reportage de echte mens te zien. Ongeacht functie of beweegredenen. Tijdens het fotograferen probeer ik mee te bewegen met de persoon, maar stuur ook aan wat betreft houding of om net die mooie lichtinval te vangen.


Als ik in opdracht werk ben ik soms de schakel tussen twee bedrijven die elkaars diensten willen benutten. Zoals bijvoorbeeld het uitzendbureau waar ik regelmatig voor fotografeer. Zij werken voor bedrijven en detacheren geschikte werknemers. Ik werk in opdracht voor het uitzendbureau en ga op pad met hun klanten. Een een leuke uitdaging om aan beide partijen een toegevoegde waarde te bieden. Ik noem het een dynamische drieluiksamenwerking.


Fijne dag!


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page